همشهری آنلاین- فرشاد شیرزادی: دو فیلم جدید «ملاقات خصوصی» و «چپ راست» به تازگی اکران شدهاند و فروش نسبتاً خوبشان، امیدبخش بوده است؛ آن هم در شرایطی که حال و روز اکران نزار است و رنگش گویی به زردی گراییده است. در این حال و اوضاع، «بخارست»، «ابلق»، «بانک زدهها» و «رویای سهراب» هم نفسی بر جان سینمای ایران دمیده است. با ادامه این تسلسل همچنان امید میرود که برای رونق بیشتر هنر- صنعت سینما، بیلبردهایی که خالی از سینماست، در کلانشهرها توجه بیشتری به هنر نشان دهد و از رنگ و بوی سیاسی- اجتماعی فاصله بگیرید.
نگاهی به فروش و داستان فیلم «ملاقات خصوصی»
فیلم سینمایی «ملاقات خصوصی» ۱۳ دی ماه امسال در سالنهای سینمایی کشور اکران شد. تا عصر شنبه، ۲۴ دی ماه ۲۴,۴۵۸,۰۲۰,۰۰۰ ریال فروش داشته و این فروش حاصل اکران در ۴,۰۶۲ سانس و ۳۲۷ سالن در سراسر کشور بوده است.
ملاقات خصوصی فیلمی در ژانر درام عاشقانه به کارگردانی امید شمس است که فیلمنامهاش حاصل قلم، امید شمس، بهمن ارک و علی سرآهنگ است. پریناز ایزدیار و هوتن شکیبا نقش اصلی معشوقهها را ایفا میکنند و سایر گروه بازیگران شامل رؤیا تیموریان، ریما رامینفر، نادر فلاح، سیاوش چراغیپور، پیام احمدینیا، شیرین آقارضاکاشی، ایمان شمس، جواد قامتی، امیرحسین بیات و حسین پارسایی هستند.
ملاقات خصوصی برای نخستین بار بهمن ۱۴۰۰ در بخش سودای سیمرغ (چهلمین دوره جشنواره فیلم فجر) به نمایش درآمد و در آنجا نامزد دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد برای احمدینیا و جایزه بهترین فیلم اول شد. این فیلم ابتدا قرار بود که در ۷ مهر ۱۴۰۱ نمایش داده شود، اما بهدلیل اعتراضات سراسری تاریخ اکران سینمایی آن به ۱۴ دی موکول شد.
پروانه (پریناز ایزدیار) دختری است که پدرش (سیاوش چراغیپور) به زندان افتاده و برادرش ایمان که زمانی در مسابقات مردان آهنین جولان میداده حالا یک بدهکار فراری است. او در عطاری پدرش کار میکند و با پدرش به طور مخفیانه در ارتباط است. این ارتباط مخفیانه از طریق گوشی یکی از همبندان پدرش یعنی شخصی به اسم فرهاد (هوتن شکیبا) شکل میبندد. فرهاد و پروانه بخاطر برخی مسائل با یکدیگر حرفهای کوتاهی میزنند و نهایتاً این رابطه به عشق فرهاد به پروانه منجر میشود و از او میخواهد که به ملاقاتش بیاید و زندگی آن دو، از آنجا به یکدیگر گره میخورد و این تازه شروع ماجرا و اتفاقات فیلم است.
ملاقات خصوصی تا آخرین روز چهلمین جشنواره فیلم فجر صدر نشین آرای مردمی بود اما در روز آخر جشنواره برای اولین بار این جایزه حذف شد. امیر بنان تهیهکننده فیلم در واکنش به حذف سیمرغ بهترین فیلم از نگاه تماشاگران جشنواره، این تصمیم را موجب آسیب به شأن مردمی جشنواره فجر و لطمه به آبروی سینمای ایران توصیف کرد و در ادامه تصمیم گرفت با انصراف از داوری فیلمش در این دوره، اعتراض خود و عواملش را بهصورت علنی اعلام کند تا فیلمش در هیچیک از بخشها داوری نشود.
«چپ راست»، نفس خون تازه در رگ اکران
سینمایی «چپ راست» ۲۱ دی ماه امسال اکران شد و تا عصر شنبه ۲۴ دی ماه طی ۱۲۸۹ سانس در ۲۵۰ سالن، ۶,۴۲۰,۴۰۵,۰۰۰ ریال فروش داشته است.
«چپ راست» به کارگردانی حامد محمدی و تهیه کنندگی منوچهر محمدی که پیش تولید و تولید آن در دی و بهمن ۱۳۹۸ در سکوت کامل خبری پیش رفت، از جمله پروژههای سینمایی بود که در اولین ساعات اعلام شیوع ویروس کرونا از سمت ستاد ملی مقابله با کرونا، جهت حفظ سلامت و ایمنی هنرمندان و عوامل پروژه که از سرمایههای اجتماعی کشور هستند، در حالی که فقط یک هفته تا پایان آن باقی ماندهاست تصمیم به توقف فیلمبرداری آن گرفته شد.
این فیلم داستانی از دو خانواده با گرایشهای سیاسی دو جناح و تفکر متفاوت سیاسی چپ و راست را روایت میکند. بازیگران «چپ راست» شامل ویشکا آسایش، سارا بهرامی، رامبد جوان، پیمان قاسمخانی، ستاره اسکندری، سروش صحت، مونا فرجاد و تینو صالحی هستند.
این فیلم در حال حاضر در سینماهای آفریقا، هویزه، اطلس، ویلاژتوریست، پارکبازار، گلشن، برفی و سیمرغ در حال اکران است.
«بخارست»، فیلمی دیگر از اطیابی
فیلم «بخارست» ۲۴ آبان ماه امسال اکران شد. سید مسعود اطیابی کارگردان این فیلم در گفتوگوی اختصاصی با همشهری آنلاین امید داد که در هفتههای پیشرو، ویترین سینماها با ورود فیلمهای جدید کامل شود و همین اتفاق هم افتاد.
بخارست فیلمی با نویسندگی حمزه صالحی و تهیهکنندگی علی طلوعی محصول سال ۱۴۰۱ ایران است. فیلمی با ژانر کمدی خانوادگی. در این فیلم بازیگران کمدی مطرحی همچون حسین یاری، پژمان جمشیدی، امیرحسین آرمان، هادی کاظمی، غلامرضا نیکخواه به ایفای نقش میپردازند.
جلیل (پژمان جمشیدی) و جلال (حسین یاری) دو برادرند که یکی در تاکسی اینترنتی و دیگری در استخر به عنوان غریق نجات مشغول به کارند. جلیل در کنار فعالیت اصلی خود در اینستاگرام هم فعالیت میکند. در یکی از روزها که جلیل قصد دارد برای صفحه خود در اینستاگرام با یکی از مشتریان استخر دوربین مخفی بگیرد مشکلی به وجود میآید و شخص بیهوش میشود. جلیل که فکر میکند او را کشته به برادرش زنگ میزند و زمانی که هر دو سعی در پنهان کردن جسد داشتند متوجه میشوند که شخص بیهوش شده پسر وزیر (امیرحسین آرمان) بوده و فردا دادگاه مهمی دارد. آنها در ادامه متوجه میشوند اشخاصی به دنبال پسر وزیر بودهاند و الان هم در تعقیب آنها هستند.
«ابلق»، کاری تازه از نرگس آبیار
گرچه زمزمههای ساخت «سووشون» در شیراز توسط نرگس آبیار به دلیل نقض کپیرایت قانونی این رمان نوشته بانوی داستاننویسی ایران، سیمین دانشور بیسر و صدا، به محاق فراموشی رفت، اما نرگس آبیار، این بار با «ابلق» هم پرفروش شد. این فیلم که ۲۶ مرداد امسال اکران خود را شروع کرد، طی این مدت کوتاه با اکران در ۴۷۰ سالن و ۲۹,۲۶۰ سانس ۲۰۲,۶۲۱,۴۷۰,۰۰۰ ریال فروش داشته است.
«ابلق» به قلم نرگس آبیار و پریسا کرزیان به نگارش درآمده و روایتگر داستان زنی جوان است که در حاشیه شهری بزرگ با همسر و فرزندش زندگی میکند و ماجرایی برایش رقم میخورد. راحله همچون همسر و خانواده همسرش در محله زورآباد زندگی و کار میکند. شوهر خواهرشوهرش، جلال، که امین و معتمد محله است و محصولات خانگی اهالی را برایشان میفروشد و از اتفاق هم حساب و کتاب درستی دارد، به راحله علاقهمند شده است و به او نظر دارد. در نهایت موفق میشود به راحله نزدیک شود اما با خودزنی او، از محل میگریزد. حالا این راحله است که باید میان اعتراف به عمل جلال و سکوت خود برای حفظ زندگی و غم نان، یکی را انتخاب کند.
وجه مشترک و برجسته تمام آثار آبیار، نقش زن و نگاه ایدئولوژیک او به زنانگی است. «ابلق» درباره زنان و سکوت آنها در جامعه است. سکوت در مقابل خشم، تبعیض، سختی کار، بیاحترامی، خشونت و تعرض. داستان فیلم همچون بسیاری از فیلمهای دهه اخیر سینمای ایران، حول محور خانوادهای فقیر از قشر پایین جامعه، این بار در محلهای کم برخوردار میچرخد.
«جزیره فضایی» با بازی اکبر عبدی
جزیره فضایی(تورنادو) به کارگردانی سید جواد هاشمی در ۲۹۱ سالن ۳,۰۳۰ سانس داشته و از ۲۹ آذر ماه که اکران شده ۹,۶۶۶,۵۲۰,۰۰۰ ریال فروش کرده.
امید در مسطح فضایی تیانا جامانده است و به خاطر علاقهاش به دختر پادشاه تیانا قصد برگشت ندارد اما دستگاه تصویری سفینه تورنادو آلارم میدهد. خانم خوشخیال در حال افتتاح تورنادو بهعنوان رستوران تورنادوست. در این فیلم اکبر عبدی، کامران تفتی و بهنوش بختیاری بازی میکنند.
آخرین بازی انصاریان در «بانکزدهها»
«بانکزادهها» آخرین فیلم سینمایی است که زندهیاد علی انصاران در آن به ایفای نقش پرداخت. این فیلم به کارگردانی جواد اردکانی که دوم شهریور امسال اکران شد در ۲۷۳ سالن ۶,۵۲۵ سانس داشته که نهایتاً ۲۰,۲۲۲,۸۹۷,۵۰۰ ریال فروش داشته است. «بانکزدهها» ماجراهای پیش آمده برای چند دزد بانک و اختلاف بین آنها را به تصویر میکشد. این آخرین فیلیم است که انصاریان در آن جلو دوربین رفته است.
رویای سهراب
رؤیای سهراب فیلمی زندگینامهای به کارگردانی و نویسندگی علی قویتن، محصول ۱۳۹۷ است. این فیلم روایتی از زندگی سهراب سپهری شاعر و نقاش است که برای نخستین بار در سینمای ایران، ساخته شده است. مهدی سلطانی، علی قویتن در نقش سهراب سپهری، لاله اسکندری، حسن علیرضایی، ترلان پروانه، بهاره کیانافشار، مینا جعفرزاده و محمد برسوزیان بازیگران «رویای سهراب» اند.
این فیلم که ۲۶ مرداد ماه اکران شد، در ۴۸ سالن، با ۲۹۱ سانس ۵۳۱,۱۲۰,۰۰۰ ریال فروش داشته است.
- ویترین سینما در هفته پیشرو کامل میشود| بیلبردها خالی از سینماست| اکران جدی «بخارست» شروع میشود؟| سینما روحیه مردم را بالا میبرد
- وزارت ارشاد برای حمایت از هنرمندان دارای پرونده باز چه کار میکند؟ | نهاد تصمیم گیر درباره هنرمندان مشخص شد
آمار این گزارش تا ساعت ۱۷ روز شنبه ۲۴ دی ماه تنظیم شده است.
نظر شما